Tip 1 Looptijd

Tip 1: LooptijdLooptijd pakket versturen

Verstuur je vaak pakketten naar het buitenland? Houd rekening met de volgende zaken:

Looptijd:

Als je een pakket verstuurt naar het buitenland moet je rekening houden met een langere looptijd dan wanneer je een pakket binnen Nederland verstuurt. De keuze welke vervoerder en welk servicelevel bepaald de snelheid van leveren, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Hoe sneller hoe duurder. Natuurlijk is de looptijd ook afhankelijk van de bestemming; hoe verder weg, hoe langer onderweg.

Europa:

Uitgaande van een normale zakelijke zending die vanuit Nederland naar een klant in België of Duitsland verzonden moet worden is een goede keuze hiervoor met DPD of DHL te versturen. Voor een zeer redelijk bedrag krijg je een ophaalservice aan huis, track en trace van je pakket onderweg, een handtekening voor ontvangst en is je zending na gemiddeld 1 a 2 werkdagen geleverd. Voor Engeland, Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk geldt een gemiddelde looptijd van 2 a 3 werkdagen, terwijl voor de rest van Europa een looptijd van 3 a 5 werkdagen geldt. Uitzonderingen binnen Europa gelden voor de landen buiten de Europese Unie; doordat de zendingen ingeklaard moeten worden en door de douane worden gecontroleerd kunnen zendingen naar Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Servië en Bosnië er langer over doen.

Buiten Europa:

Net als bestemmingen binnen Europa maar buiten de Europese Unie geldt voor zendingen buiten Europa dat ze door de douane moeten. Over het algemeen hebben de express vervoerders de mogelijkheid om zendingen al in te klaren voordat ze fysiek in het land van bestemming zijn aan de hand van de digitale commercial invoice. Dit versnelt de douane procedures. Nadat de zending is ingeklaard en eventuele invoerrechten zijn bepaald wordt de zending door de vervoerder geleverd. Vanuit Nederland wordt je zending naar de dichtstbijzijnde hub van de vervoerder gereden. Een hub fungeert als spil in het netwerk van de vervoerder waar zendingen van over de hele wereld ’s nachts binnenkomen, gesorteerd worden en weer vertrekken naar bestemmingen over de hele wereld. Zo kunnen zendingen met bestemming Amerika, China of India al binnen 1 a 3 werkdagen geleverd worden.
Alle zendingen die via vervoerders als DHL, TNT, UPS of DPD vervoerd worden, worden van ophaling tot aflevering gecontroleerd en bijgehouden.

Wilt u looptijden vergelijken? Hiervoor zijn speciale vergelijkingswebsites beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan CheapCargo.com

 

Vergelijk looptijden

Looptijden vergelijken? Hier vergelijkt u alle looptijden van de vervoerders.